BIOGEN APLIKACIJA

VAJE ZA SMA

Aplikacija, ki lahko staršem otrok s SMA in bolnikom s SMA pomaga doseči več.

VADBA LAHKO NAREDI
RAZLIKO

Dokazi kažejo, da lahko fizioterapija pozitivno vpliva na bolnike s spinalno mišično atrofijo.1 Vadba, fizioterapija in raztezne vaje lahko pomagajo izboljšati prožnost in splošno motorično funkcijo.
Glavni cilj vadbe ob uporabi aplikacije je ohranjanje dobre kakovosti življenja.

Trenutne smernice za zdravljenje SMA, ki jih je izdal Treat-NMD, navajajo, da fizioterapevtske in rehabilitacijske vaje koristijo tako nepokretnim kot pokretnim bolnikom s SMA.2

VAJE ZA BOLNIKE S SMA — NA VAŠEM PAMETNEM TELEFONU

Aplikacija ponuja nabor vaj za odrasle in otroke različnih starostnih skupin ter funkcionalnih sposobnosti (nesedeči, sedeči in hodeči). Bolniki, ki živijo s SMA, starši in negovalci, zdravstveni delavci in terapevti lahko preprosto raziskujejo vaje s svojo pametno napravo in najdejo jasna navodila za pravilno izvajanje vaj.

Pomoč bolnikom
v skrbi za svoje zdravje

Dodatna fizioterapija
z dodatnimi nasveti za vadbo
in razteznimi vajami

Vadite kjerkoli in kadarkoli

"Glede na nedavno študijo je vadba za moč s postopnim povečevanjem upora izvedljiva, varna in jo bolniki, ki živijo s SMA, dobro prenašajo."3

Aplikacijo so razvili SMA fizioterapevti v sodelovanju z bolniki

Biogen podpira uradne smernice za zdravljenje SMA in spodbuja multidisciplinarni pristop kot ključni element pri oskrbi bolnikov s SMA.

V podjetju Biogen smo veseli, da smo vaje razvili v sodelovanju s fizioterapevtkama Anno-Karin Kroksmark in Liso Wahlgren iz bolnišnice Queen Silvia v Göteborgu na Švedskem ter v tesnem sodelovanju z bolniki in njihovimi negovalci.

ENOSTAVNA ZA UPORABO. LAHKO RAZUMLJIVA.

Aplikacija je intuitivna in uporabniku prijazna, tako da lahko starši in skrbniki zlahka najdejo pravo vadbo z jasnimi navodili, kako jo izvesti.

1.

Za začetek izberite sklop vaj glede na vašo funkcionalno raven.

2.

Izberite ustrezno starostno skupino.
V vsaki starostni skupini so
po tri priporočene vaje.

3.

Podrobno preberite
navodila, kako
izvajati vajo.

4.

Oglejte si posnetek,
da bi videli, kako se
vaja pravilno izvaja.

Ste pripravljeni začeti?

Prenesite aplikacijo Vaje za SMA. Vse, kar potrebujete, je pametni telefon.

Zavrnitev odgovornosti: Pred uporabo aplikacije natančno preberite te pogoje uporabe.

POVEŽITE SE,

da bi izvedeli več o tem, kako postati član SMA podpornih skupin.

SMA ORGANIZACIJE

Prikazani so resnični bolniki. Od bolnikov in njihovih družin smo pridobili potrebno soglasje za uporabo njihovih zgodb. Fotografije so namenjene samo za ponazoritev.

Viri

1. Mercuri E, et al. Diagnosis and management of spinal muscular atrophy: Part 1: Recommendations for diagnosis, rehabilitation, orthopedic and nutritional care. Neuromuscul Disord 2018;28(2):103-115.

2. TREAT-NMD Neuromuscular Network. Physiotherapy and Rehabilitation. [online] [cited 2021 Nov 29]. Available from: URL:
https://smacare.guide/physiotherapy-and-rehabilitation/.

3. Lewelt, A. et al. Resistance strength training exercise in children with spinal muscular atrophy. Muscle Nerve 2015;52(4): 559–567.